Tillbaka till översikten

Praktfull utställning hos INDEX och TRAUB


1 från 2

(Esslingen, i slutet av maj 2014) INDEX-Werke GmbH & Co. KG kan år 2014 se tillbaka på en 100-årig företagshistoria. Över 2 200 besökare kom till vår specialutställning med anledning av vårt jubileum, och av dem var över 800 från utlandet.

Tack vare en högpresterande motorfrässpindel (max 18 000 min-1, 11 kW, 30 Nm) och en verktygsrevolver med Y-axel (+/- 50 mm) kan G220, med sin lilla uppställningsyta på 10 m², användas mycket flexibelt med fem axlar för bearbetning och nästan alla typer av svarv- och fräsbearbetning med huvud- och motspindel (vardera max 5 000 min-1, 24 kW, 190 Nm).
INDEX presenterade också den nya MBL65, med en stångladdare med särskilda fördelar och helt elektrisk drivning. En mängd komponenter i den nya generationens stångladdare är nykonstruerade och anpassade för mindre platsbehov, ergonomisk laddning, snabb riggning, samt god dynamik för kortare produktionstider.
Fem nya paketerbjudanden från INDEX och TRAUB vann stort gensvar. Det rör sig om fullutrustade CNC-svarvar till ett attraktivt pris.
På alla tre produktionsorter, som presenteras i passande jubileumsmiljö, kunde de fackkunniga besökarna dessutom låta sig övertygas av helheten genom presentationer av vårt globala servicenät, användarvänliga programvarulösningar, passande verktygshållare, samt maskintillbehör.

Över 50 utställda INDEX- och TRAUB-maskiner, varav 30 i skärande bearbetning, kunde betraktas på de tre orterna Esslingen, Deizisau och Reichenbach/Fils. Vid sidan om presentationen av CNC-styrda produktionsautomatsvarvar, flerspindliga automatsvarvar, fleroperationssvarvar med fräskapacitet, längdautomatsvarvar, universal- och vertikalsvarvar lades särskild vikt på teknikintegrering, som presenterades på ett imponerande vis. Här kan exempelvis nämnas tillverkning av koniska kugghjul med spiraltandning och slipning för en mängd olika användningsområden. Med hjälp av praktiska exempel demonstrerades den höga prestationsförmågan hos INDEX- och TRAUB-maskiner inom branscherna bilteknik, medicinteknik, finmekanik och elektroteknik, samt flyg- och rymdteknik och allmän maskinkonstruktion.

Även de två produktnyheterna, som visades för första gången, imponerade på branschpubliken. Den nya fleroperationssvarven med fräskapacitet, INDEX G220, förenar de två bearbetningsprocesserna svarvning och fräsning i ett en och samma maskin, och den möter marknadens krav, allteftersom komponenterna blir allt mer komplexa och produktionsserierna allt mindre.

Arrangemanget avrundades med en mängd föredrag på alla tre orter, samt guidade rundturer i produktionen. Intresserade besökare fick inte bara en inblick i den stora egentillverkningen, utan även i de moderna produktions- och monteringsanläggningarna, samt de investeringar som gjorts i Deizisau – däribland en ny monteringshall på 1 800 m².

 

Tillbaka till översikten