Civilingenjör med inriktning på industriell ekonomi

Utbildningstid: 3 år


Civilingenjörer med inriktning på industriell ekonomi är de verkligt mångsidiga inom ett affärsområde. Du gör uppdrag och hanterar fakturor, tar hand om lagerhållning och disposition, förbereder möten och konferenser, men är samtidigt en del av HR-arbete, redovisning och controlling.

Uppgifterna är mångsidiga och, beroende på område, varierande. Till uppgifterna inom inköp hör att jämföra erbjudanden och att hantera beställningar, och inom finans och bokföring bokas affärshändelser under det att betalningsvillkor iakttas.


Arbetsuppgifterna kräver goda datorkunskaper samt god orientering inom en mängd kommunikationsmedel som e-post, internet, fax och telefon.
Mångsidigheten hos denna utbildning är precis rätt för unga människor, som är flexibla och föredrar varierande arbete med mycket ansvar.


ARBETSPLATSER för våra industriella ekonomer är bland annat områdena materialekonomi, HR, finans och redovisning, reservdelsförsäljning, serviceadministration eller marknadsföring och försäljning.

Till FÖRUTSÄTTNINGARNA hör att man är öppen, utåtriktad, uppvisar god kommunikationsförmåga samt gott uppträdande. Lika viktigt är ett fungerande team, inlärningsförmåga, noggrannhet och förmågan att motivera sig själv. Goda kunskaper i skrift, matematisk förmåga och uthållighet, samt ett visst intresse för teknik är avgörande.

FRAMTIDSUTSIKTER: Specialisering inom olika uppdragsfält inom de ovan nämnda arbetsplatserna.

MÖJLIGHETER TILL VIDAREUTBILDNING: Civilekonom. Specialiserad försäljare. Bachelor of Arts (B.A.).


Wie wir mit eingehenden Bewerbungen umgehen und welche Schritte ein Bewerber durchläuft, haben wir auf der Eingangsseite für Schüler und Schulabgänger dargestellt. Mehr erfahren!​​​​​​​