Utbildning

Fantastiska UTSIKTER för din utbildning.

Utbildning i modern miljö, aktivt deltagande i verksamheten samt arbete med verkliga uppdrag. Utbildning hos INDEX och TRAUB har alltid inneburit ett stort mått av praktisk inriktning och god handledning av erfarna lärare. Som marknadsledande företag i Europa är kvalitet viktigt för oss. 

Vi tar ansvar för återväxten. Våra studenter får individuell ekonomisk ersättning för att kunna utveckla sin potential och sina styrkor. En öppen, levande miljö betraktar vi som grundläggande för ett framgångsrikt samarbete med ungdomar.

Varierande och spännande uppgifter långt borta från arbetet i verkstaden eller på kontoret väntar under utbildningens andra år. Studenterna hjälper sina kollegor på mässor, i kundtjänsten eller med utbildningsprojekt. Även utlandsvistelser på något av våra dotterbolag i Kina, USA, Sverige eller Frankrike är en omtyckt möjlighet för att få ännu bättre inblick i svarvarnas värld. Alla studenter har möjlighet att läsa språkkurser under utbildningen. 

När yrkesutbildningen är klar väntar spännande möjligheter hos INDEX och TRAUB. 


Eine solide und sichere Basis – Unsere Ausbildungsinhalte werden in dualer Form vermittelt. Der Ausbildungsbetrieb (Praxis) und die Berufsschule (Theorie) führen die Auszubildenden gemeinsam zum Ziel.

Während der Ausbildung im Betrieb werden zu den fachlichen Fertigkeiten und Kenntnissen aktuelle Themen wie die Digitalisierung der Arbeit, Daten- und Informationssicherheit integriert und verschiedenste Projekte und Aktionen zur Bildung von Sozial- und Methodenkompetenz durchgeführt. Auch sportliche Aktivitäten kommen hierbei nicht zu kurz.

Im gewerblich-technischen sowie im kaufmännischen Bereich bieten wir folgende duale Ausbildungsberufe an.


Dubbelstudier - steg för steg in i en framgångsrik framtid


Yrkesorientering

Vad ska jag bli? Vad passar mig? Vad är jag bra på? Vad måste jag göra?

Frågor som varje elev nån gång har. Med vår en vecka långa elevpraktik utarbetar vi svar och lösningar på framtida yrkesval tillsammans. Elevpraktiken i verkstaden (metall och elektro) ger en inblick i arbetsuppgifter inom yrkena industrimekaniker, spånbearbetningsmekaniker, mekatroniker och elektroniker. Var och en kan informera sig i ett praktiskt hantverksprojekt.

Elevpraktiken i teknisk produktdesign förmedlar kunskaper och färdigheter inom skapandet och hantering av tekniska dokument och arbeten på datorn med 3D-program.

För elever med studieintresse erbjuder vi den en vecka långa företagstouren genom olika produktionsområden i vår verksamhet.
Vi hjälper gärna till när det gäller att avgöra lämplighet och fallenhet och lämnar gärna information om förutsättningar för utbildningar hos INDEX.

Vi hör gärna från dig och informerar om våra erbjudanden eller tar emot ansökningar via e-post till vår utbildningschef Simone Kuhn ausbildung@index-werke.de.

Innehåll (som PDF):

  • Personligt brev med uppgift om område och tid
  • CV
  • Betyg

Eftersom vi endast har ett begränsat antal elevpraktikplatser ber vi dig ansöka så tidigt som möjligt.Instegsmöjligheter